Notícies << Tornar
Dimarts, 7 de abril 2020
AIXÒ ÉS NOU PER TOTS!
        
4 D'Abril 2020 Benvolgudes famílies,
 
Benvolgudes famílies,
Acaba un trimestre que sens dubte ha sigut el més complicat que recordem. La pandèmia que patim i la gestió dels dies posteriors, no són fàcils per a ningú..
Per això, us volem fer arribar el nostre acompanyament i solidaritat a tots vosaltres.
Són dies que, malgrat les dificultats, han de contribuir al nostre creixement personal i familiar.
Per a l’Institut també és una gran oportunitat per plantejar-nos i millorar les nostres formes de relacionar-nos, tant entre el professorat com amb les famílies, i per adaptar el procés d’aprenentatge dels vostres fills i filles. Comprovem –d’una manera més directa- com el grau d’autonomia dels alumnes modifica de forma important la manera de treballar amb ells a distància.
El Departament d’Educació, des que es van tancar les aules, ha mantingut la decisió que el desenvolupament del curs escolar havia d’esperar a veure com evolucionava la situació. Les activitats que els alumnes realitzaven a casa no havien de comptar per a la segona avaluació del curs. Per aquest motiu, aquesta avaluació s’havia de tancar amb les dades recollides de cada alumne abans del 12 de març, dia en què es van tancar els centres educatius. Així ho hem fet i avui hem tancat els Butlletins de Notes.
 

Per altra banda, dilluns passat, el Departament d’Educació, comprovant que la situació de confinament familiar pot allargar-se encara unes setmanes, ens va indicar que, en tornar de Setmana Santa, s’iniciarà la 3a. avaluació des de casa utilitzant metodologies d’educació a distància. Per a nosaltres, aquestes setmanes passades han estat una experiència molt enriquidora per tal de comprovar quin tipus d’interacció educativa funciona millor per a cadascuna de les edats dels nostres alumnes.
Comptem també, entre els nostres professors, amb una Competència Informàtica molt alta, i que aquests dies s’ha hagut de posar en pràctica amb molta més intensitat que mai. I les eines tecnològiques són importants, però no són l’únic mitjà ni canal per aprendre.
També som conscients de totes les dificultats que us han comportat haver de treballar des de casa, compartir recursos tecnològics a casa que tots necessitàveu a l’hora. Us agraïm l’esforç. I mai oblidem que, també tenim un sector d’alumnat que ha de treballar de forma no informàtica, i ens adaptarem a aquesta situació.
Davant d’aquesta nova perspectiva la Direcció de l’Institut, juntament amb el claustre de professorat, treballem la programació del tercer trimestre de manera que tots els nostres alumnes puguin continuar el seu procés educatiu amb el màxim aprofitament, fins que es recuperi la normalitat. L’educació a distància necessita per part nostra canviar algunes dinàmiques que facin més eficaç les noves metodologies que imposa la no presència física a l’aula.
 

La motivació constant de l’alumne, l’organització del treball i de les assignatures, la utilització de mitjans tecnològics, el creixement en autonomia i hàbits de treball personal, així com la periodicitat adequada d’interaccions amb el professorat, són algunes de les variables que tenim en compte per tal de personalitzar el creixement integral, acadèmic i personal de cada alumne.
És un gran repte que assumim amb la professionalitat i il·lusió d’aprofitar aquesta situació i créixer també com a docents.
Durant la Setmana Santa, no hi haurà classes ni tasques. Proposem activitats lúdiques per a aquella família o alumne que així ho desitgi.
Esperem que les comenteu amb el vostre tutor tot allò que creieu convenient i així ens puguem adaptar el millor possible a la vostra situació familiar i a les característiques dels vostres fills o filles. Tenim la clara voluntat de seguir acompanyant-vos per treure de cada alumne, el millor.

Carles Carré
Director
INS LLUÍS COMPANYS (Tordera)
 
 
 
 
Institut Lluís Companys
c/ Joan Maragall, s/n
08490 Tordera
Tel. 937 65 08 22
[email protected]