Notícies
Dissabte, 25 de gener 2020
1a Cimera Catalana d'Acció Climàtica
Cimera Catalana d'Acció Climàtica

El passat 17 de gener es va celebrar 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica, que vol ser un punt de trobada per acordar un full de ruta, a curt i mig termini, que permeti afrontar les polítiques de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic, amb compromisos no només del Govern sinó també de tots els agents implicats. Per afrontar el canvi climàtic i incentivar l’acció, la Cimera vol implicar a el màxim nombre possible sectors.

En representació de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), un grup de joves va participar en aquesta Cimera i van elaborar i llegir un Manifest que recollia els seus compromisos i les seves demandes als governs per fer front a l'emergència climàtica.

La nostra orientadora Eulàlia Moral i l'alumna Mariam Diallo Diallo, van assistir a l'acte.

Compartim amb vosaltres el Manifest elaborat pels joves

#DiaMundialEducacioAmbiental
#EducacioAmbiental 
#escolessostenibles
#escolesverdes
#EA26 

Cordialment
Dilluns, 18 de novembre 2019
Participació a EU Code Week
Aprendre a programar ens ajuda a entendre un món amb constants canvis tecnològics i, a desenvolupar capacitats i competències que ens permeten explorar idees noves i innovar. Els nostres alumnes de 3er d'ESO en aquest primer trimestre s'acosten al món de la programació a través de App Inventor i han contribuït amb la seva activitat a la EU Code Week que es va celebrar del 5 al 20 d'octubre de 2019.
 
Divendres, 5 de juliol 2019
Jubilació Pilar Balaguer.

Aquest any es Jubila la nostra companya i professora Pilar Balaguer.

Li desitgem que gaudeixi d'aquesta nova etapa de la seva vida.
Dilluns, 20 de maig 2019
Premis ECOPROPOSTES Radio Marina
El passat dia 15 de Maig els alumnes de 2n ESO del nostre Institut van rebre un premi ECOPPROPOSTES de Radio Marina pel seu treball Caixes niu de Rat-Penat.
L’Ajuntament de Tordera es va posar en contacte amb l’Institut Lluís Companys per tal de combinar aquesta activitat amb un problema medi ambiental que era la plaga de l’eruga de la processionària. La processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) és la plaga més important de les pinedes mediterrànies. La Unió Europea ha prohibit l'ús de fumigacions aèries amb diflubenzuron, un producte tòxic per a la salut i el medi ambient. Una forma de combatre la plaga és amb ajudant o augmentant els depredadors naturals de l’eruga. Entre els pocs depredadors de l’eruga es troba un petit ocell anomenat mallerenga blava, però també la mallerenga carbonera. Per això es van construir caixes niu per mallerenga blava.Alhora també podem combatre la plaga eliminant les papallones nocturnes que en resulten i reduint així la seva possible reproducció. Per això ajudem a la natura fabricant refugis pels ratpenats. Les caixes-niu per a ratpenats serveixen per oferir refugi a aquelles espècies que requereixen de forats en arbres per amagar-se, criar, aparellar-se, etc. A Catalunya la manca d’arbres madurs provoca una manca de forats i clivelles en arbres per la qual cosa molts ratpenats es veuen obligats a refugiar-se en esquerdes d’edificis.
Els alumnes han aconseguit el primer premi pel seu treball que consisteix en un viatge al Cosmocaixa de Barcelona amb visita al Planetari.
També us deixem un enllaç amb l'entrevista que van fer Radio Marina:
https://www.radiomarina.com/2016/guanyadors-ecopropostes-2019/
 
Dilluns, 20 de maig 2019
Setmana dels Parcs a la Biblioteca de Tordera
Dins de la Setmana dels parcs el divendres dia 24 de maig els alumnes de 2n ESO del nostre Institut, realitzaran una presentació sobre els projectes d'escola verda que es fan al nostre centre.
La presentació serà ala Biblioteca de Tordera a les 18 hores.  En acabar hi haurà una petita volta de descoberta de la natura pel poble. Tots els assistents rebran un petit obsequi(polsera).
Duració aproximada del acte 2 hores contant la sortida.
 
ÉS UNA ACTIVITAT OBERTA A TOTHOM.
https://www.facebook.com/events/309980713004207/
Dijous, 21 de febrer 2019
JORNADA DE PORTES OBERTES
El proper 25 de Març farem la Jornada de Portes Obertes a l'Institut a les 17:00h 
Us hi esperem!!!
Dimecres, 30 de gener 2019
Xerrada i formació sobre l'educació ambiental i biodiversitat
El divendres passat es va impulsar una xerrada i formació sobre l'educació ambiental i biodiversitat als alumnes de 1r ESO de l'Institut Lluís companys. Una iniciativa que va rebre el suport del departament de la Brigada Municipal i que té relació amb la col·locació i elaboració dels "Hotels d'insectes" #Torderainnova
Dimarts, 29 de gener 2019
El 1er dia els alumnes només han de portar bolígraf i paper.
Institut Lluís Companys
c/ Joan Maragall, s/n
08490 Tordera
Tel. 937 65 08 22
a8044983@xtec.cat